English version
ENGLISH VERSION
Fehér Fekete Pink Lila Barna

HÍREK AZ EROTIKA VILÁGÁBÓL

Felkészítés a szexre

A szervezők a fiatalok saját tapasztalatai alapján akarják felvilágosítani a résztvevőket és kiemelni az óvszer használatának fontosságát.
13-16 év közöttiek körében végeztek felmérést a szexuális tapasztalataikról. A felmérésből kiderült, hogy a legtöbb fiatalnak már volt szexuális kapcsolata a védekezésről azonban nem gondoskodtak.
Meglepőnek találták, hogy a fiatalok minél tovább várnak az aktussal annál valószínűbb hogy védekeznek, sőt a megkérdezettek 5% azt nyilatkozta, hogy csak a házasság után kíván szexuális életet élni.
A kutatók szerint az magában semmit sem ér, ha elmondják a diákoknak: használjanak óvszert. Azt kell megtanítani nekik, hogyan lehet hozzáférni, illetve az iskolában is hozzáférhetővé kell tenni.
Nem tartják megfelelőnek az iskolai felvilágosításokat sem, úgy vélik túlságosan biológiai alapokon fekszik. Véleményük szerint sokkal inkább a gyakorlati dolgokra kellene a figyelmet fordítani.
Mindemellett szexuális felvilágosító CD-ROM-ok kiadását is tervbe vették. Hasonló multimédiás kiadvánnyal próbálják segíteni a drogprevenciós oktatást is.


nice.hu

2007.02.12. 00:16
vissza az előző oldalra | még több erotikus hír


Bónusz+ hirdetések: