English version
ENGLISH VERSION
Fehér Fekete Pink Lila Barna

HÍREK AZ EROTIKA VILÁGÁBÓL

Libidó és a női hang

Bizonyára nem kevés férfi érezte már magát dühösnek egy nőismerőse vagy éppen a párja szüntelen, feleslegesnek tűnő locsogása miatt. Mint kiderült tudatalattink valójában másképp reagál a női beszédre, mint gondolnánk.
Amerikai viselkedéskutatók a férfiak tudatalatti szexuális reakcióit vizsgálva arra az igen érdekes megállapításra jutottak, hogy egy nővel folytatott félórás beszélgetés alatt - teljesen függetlenül miről is folyik az - jelentős mértékben nő a szexuális vágyat növelő hormon, a tesztoszteron szintje. Mindez attól függetlenül, hogy külsőre mennyire találjuk vonzónak a beszélgetőpartnert.
A vizsgálat során férfi egyetemi hallgatóknak kellett egy ápolónővel beszélgetniük legalább félórán át egy elsötétített válaszfalon keresztül, olyan teljesen érdektelen, unalmas témákról, mint pl. az időjárás vagy éppen egy szappanopera.

A kísérleti alanyoknak akik így nem is láthatták a beszélgetőpartnerüket fogalmuk sem volt arról, hogy pontosan milyen kutatásban vesznek részt. Az untató eszmecsere után elvégzett vérvizsgálat a tesztoszteronszint jelentős növekedését mutatta ki szinte mindegyik férfinál, annak ellenére, hogy a beszélgetést inkább unalmasnak vagy kifejezetten bosszantónak tartották, mint izgatónak. A kutatók szerint ez a reakció a női hangszín rejtett zöngéinek tulajdonítható, és jelentős szerepe van abban, hogy a férfiak milyen párt választanak maguknak.

nice.hu

2007.02.12. 00:15
vissza az előző oldalra | még több erotikus hír


Bónusz+ hirdetések: