English version
ENGLISH VERSION
Fehér Fekete Pink Lila Barna

HÍREK AZ EROTIKA VILÁGÁBÓL

Mire gondol az ember szex közben?

Christine Purdon és Laura Holdavay 47 diákot és 50 diáklányt faggatott ki szexuális tapasztalatairól és aktivitásáról, elsősorban pedig arról, hogy közben milyen nem erotikus tartalmú gondolatok forognak a fejükben és mennyi ideig. A kutatás alapján kiderült, hogy a megkérdezettek 92 százalékának voltak visszatérő nem erotikus gondolatai. Ez mindkét nemnél egyenlő arányban fordult elő. Ugyanakkor a szex közbeni nem erotikus gondolatok tartalma erősen különbözött hím- és nőnem szerint.

A nők elsősorban arra gondoltak, hogy vajon a testük még elég vonzó-e partnerük számára (Ó, Istenem, a celulitisz egyre szörnyűbb!), ezen kívül az aktuális történéseket értékelik (Szeret-e még, vagy már csak rutinból fekszik le velem?). A férfiak ezzel szemben főleg szakmai problémákkal terhelik magukat szex közben, de legfőként teljesítőképességük miatt aggódnak. Az aktus utáni klasszikus kérdés - "milyen voltam?" - valójában arra vonatkozik, ami a legfontosabb a férfiak számára: a vágyra, hogy jó szeretők legyenek, és a félelemre, hogy kudarcot vallanak ebbéli törekvésükben.

Férfiak és nők közös jellemzője az intim kapcsolatok során a félelem a fertőzésektől és a terhességtől, valamint az erkölcsi és érzelmi következményektől. "Férfiak és nők egyaránt és egyenlő mértékben gondolnak szex közben arra, hogy mik lehetnek a negatív következmények számukra", bár házaspároknál ezek a félelmek jóval enyhébbek -összegezték a kutatás eredményeit a pszichológusok. Azok a diákok, akiknek különösen sok nem erotikus gondolatuk volt szex közben, átlagon felüli arányban panaszkodtak impotenciára és libidóvesztésre.

Már William Masters és Virginia Johnson, az emberi szexualitás kutatásához az ötvenes évek végén hozzálátó úttörő tudóspáros is rámutatott, hogy csak az a szexuális kapcsolat tud beteljesedni, amely valóban koncentrál is a szexre. Aki két szerepre osztja az aktust, a cselekvő és a kritikus szemlélő szerepére, az kiprovokálja, hogy az ágyban ne működjenek a dolgok, mert az önkontroll megfojtja a szexet - olvasható a Die Welt című német napilap online kiadásában.

estihirlap.hu

2007.01.28. 19:35
vissza az előző oldalra | még több erotikus hír


Bónusz+ hirdetések: