English version
ENGLISH VERSION
Fehér Fekete Pink Lila Barna

HÍREK AZ EROTIKA VILÁGÁBÓL

Szexfüggőség

A hétköznapokban igen könnyedén, a szó súlyát nem értelmezve használjuk ezt a kifejezést, ám az orvostudomány komolyan foglalkozik a témával.
A szexfüggőséget szinte csak egy hajszál választja el a normális szexualitástól, de a függőség következményei igen komolyak.
A függők nem egy ellazító, nyugtató, kellemes élményként élik meg a szexet, sokkal inkább egy kényszeres cselekménynek, amelyre a nap 24 órájában szükségük van. A függőnek minden gondolata a szex körül forog és teljesen elveszíti az önkontrolját. A középpontba a szex kerül és minden egyéb csak másodlagos szerepet kap. A szexfüggőség egyaránt előfordul férfiak és nők esetében is, bár a fel érések alapján nagyobb az előfordulása a férfiak körében. A függő szinte hajszolja a mielőbbi kielégülést és ez a vágya elnyomja a többi hétköznapi igényeit. Ez egy igen súlyos betegség, hiszen ugyan úgy mint más függőség, az egész addig folytatódig, míg végül egy lelki és fizikai összeomlás be nem következik.
Sajnos sokszor a szexuális függőség más szenvedélyekkel is párosul, így még hamarabb bekövetkezhet egy súlyos összeomlás, melyből igen nehéz felgyógyulni.
A szexuálisan függők számára a leghatásosabb gyógymód a viselkedési terápia, amelynek keretei között az illető rögzült viselkedését próbálják feloldani, és igyekeznek megszabadítani őt attól a vizuális ingertől, ami katalizátorként hat rá. Sok esetben gyógyszeres kezelésre is szükség lehet.

nice.hu

2006.12.28. 03:37
vissza az előző oldalra | még több erotikus hír


Bónusz+ hirdetések: